Més tallers! La primavera ja és a Barcelona i nosaltres tenim ganes de gaudir del sol i fer moltes coses… Suposem que tú també :

Hem començat l’any amb noves idees i nous tallers. Hem perfeccionat algunes receptes (des de rimmel o nuggets d’okara fins a espelmes). Hem experimentat amb coses que sempre ens feia il·lusió provar i el resultat és molt positiu… perquè tenim l’agenda plena!

Seguim amb el cicle d’Estil de Vida Residu Zero a Les Corts, al centre cívic Pere Quart. Anem modificant les sessions, de manera que si ja hi has assistit abans, no pateixis! pots apuntar-t’hi altra vegada i aprendràs moltes coses noves. Són 10 sessions on oferim consells pràctics sobre diversos àmbits de la vida quotidiana. Serà els dilluns del 8 d’abril al 17 de juny. Tant les inscripcions presencials com en línia han començat el 4 de març i són els últims dies per apuntar-se!
Val 39,02 € i hi ha descompte per a persones aturades.

Ara ens trobaràs també al centre cívic Sagrada Família fent el mateix cicle. Tots els dimecres (del 24 d’abril al 19 de juny) de 19 a 20:30. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer tant en línia com presencialment. El cost és de 59,68€ per a 8 sessions amb un suplement de 5€ de materials.

D’altra banda, estem molt contentes de sortir de Barcelona i fer tallers fora. Aquesta primavera serem a Vilafranca fent una mica de tot. Ens trobaràs als mercats el proper 4 d’abril (farem begudes vegetals al Mercat Sant Salvador) i aviat concretarem un taller familiar al mateix mercat. Les inscripcions són a mercats@vilafranca.org i no tenen cost per al públic.

A més, el 15, 16 i 17 d’abril farem el cicle “Residu 0 a la nostra vida quotidiana”, on aprendrem a fer sabó, xampú en pols, desodorant, pasta de dents…. De 18 a 20:30 hores, gratuït per a joves fins a 30 anys. Serà a l’Espai Jove La Nau (Vilafranca) i les inscripcions són via aquest correu: lanau@vilafranca.org.

Seguim col·laborant amb l’espai Millor que Nou on a més d’areglar els teus objectes, pots fer tallers. Tots aquests es faran al carrer Sepúlveda 45-47 i són gratuïts amb un cost de material de máxim 5€. Com té tant d’èxit, repetirem el de sabons amb oli usat (el 8 d’abril i el 29 de juny a les 18h). També ensenyarem a fer bombes de llavors (el 6 d’abril a 18h) i farem un de cosmètica natural (el 20 de maig a les 18h). Totes les inscripcions es fan a la pàgina web a partir del dia 1 del mateix mes. Així que estigues atent/a perquè s’acostumen a omplir depressa!

I ens ha agradat tant el cicle de cuina saludable residu zero al centre cívic Pati Llimona (al barri del Gòtic) que aquest trimestre repetim. És els divendres (del 26 d’abril al 14 de juny) de 19 a 21h. Les inscripcions comencen a partir del 26 de març i es fan presencialment o en línia. Per celebrar el bon temps farem gelats, les amanides tipus “jar salad”, embotits vegans casolans… un munt de coses intentant seguir processos i fer servir ingredients amb el mínim impacte ambiental possible.

Sembla que els tallers de cosmètica tenen molt d’éxit… En tenim uns quants aquesta primavera. Farem receptes senzilles i personalitzables amb ingredients fàcils de trobar i d’origen vegetal. Hi ha moltes opcions per a que trïis la que et vagi millor! A banda del que farem a Vilafranca, ens trobaràs fent aquests cicles a Can Felipa a Bcn, a Les Planes i a Sant Just Desvern:

Comencem el 9 d’abril amb una conferència gratuïta al centre cívic Can Felipa (a Poblenou) per introduir el cicle sencer. Aquest serà tots els dilluns del 29 d’abril fins al 27 de maig de 19:15 a 20:45 i el preu són 30,76€ per a un total de 5 sessions. Et pots inscriure entre el 25 i 29 de març en línia o presencialment al carrer de Pallars 277.

Els dimarts entre el 28 de maig i el 25 de juny serem al centre cívic l’Elèctric (a les Planes) de 19 a 20:30. Sona lluny però és dins la zona 1 i el centre està just al costat del ferrocarril. Una excusa per sortir de la ciutat i respirar aire fresc una tarda a la setmana! Les inscripcions ja es poden fer en persona o en línia 24,14 € (amb  unsuplement per ingredients de 5 €).

I finalment, també en farem 4 sessions (3, 5, 12 i 17 de juny) al centre cívic Joan Maragall (a Sant Just Desvern). L’horari és de 18:30 a 20:00. Les inscripcions comencen l’1 d’abril al mateix centre o en línia. En aquest cas, el cost és de 24.80€ amb un suplement.

Voleu una cosa original i sostenible per Sant Jordi? També tenim propostes zero waste per l’ocasió. El dilluns 15 d’abril i el 17 d’abril ens pots trobar al centre cívic Ton i Guida (a Roquetes) . El 15 farem motxilles de Sant Jordi i el 17 elaborarem alguns regals originals. Les inscripcions es fan presencialment, però podeu consultar l’agenda del centre. Les càpsules en general valen 2€.

I repetim el nostre taller estrella! El 27 d’abril de 10:30 a 12 farem les croquetes universals a Can Felipa. És gratuït i pots venir amb la canalla. Les inscripcions es fan aquí a partir del 25 de març.

A més, hem introduït dos tallers familiars al centre cívic Sant Martí (a Poblenou) els dissabtes d’11 a 13 hores. El 4 de maig farem el de vinagres i l’11 de maig el d’horts urbans. I ja que estem alli, farem també un cicle de 3 sessions d’espelmes i sabons. Comencem del 18 de maig i s’acaba a l’1 de juny de 2019 d’11 a 13 hores. Les inscripcions es poden realitzar en línia o presencialment fins al 22 de març.

Per celebrar la primavera, hem dissenyat un nou taller: el de begudes vegetals per al bon temps . En farem dues sessions a Pati Llimona (el 8 i 15 de juny)  i una al centre cívic la Cadena (a Montjuïc) el 8 de juny de 18 a 19:30. Les inscripcions per a aquest últim han començat el 25 de març i es fan presencialment  (la direcció del centre és: carrer de la Mare de Déu de Port, 397). El preu de les 2 sessions al Pati Llimona és de 8,20 € ( amb un suplement de 6€) i el del centre cívic la Cadena és gratuït, però cal inscripció prèvia.

I per a qui s’interessi en el tema de menstruació saludable i sostenible, fem una xerrada el 12 de juny de 19 a 20:30 al centre cívic l’Elèctric i les inscripcions comencen a partir d’1 d’abril aquí).

També tenim un munt de tallers puntuals que fem amb Millor Que Nou itinerant a diferents llocs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i d’altres que es van incoporant sobre la marxa.

Estigues pendent del nostre calendari o escriu-nos directament a hola@zerowastebcn.com per a qualsevol dubte o proposta.

I si penses venir a algun taller, no badis i apunta’t-hi de seguida, que alguns dels terminis acaben aviat!

 

(La foto és la Tania Gavilanes Mora en un dels nostres tallers de croquetes).