Sabies que el cafè que prens cada matí pot estar fomentant l’esclavisme? O que la dolça presa de xocolata de postres pot estar amargant la vida a una criatura? La Ivana Florencia ens explica als seus tours com d’important és saber d’on provenen els productes que consumim, i quines alternatives saludables i ètiques hi ha.

Fent un passeig pel barri de Gràcia, FLOR Tours Éticos ens acompanya per diferents botigues locals, tot compartint la seva experiència acumulada en cinc anys de treballar amb projectes de comerç just. El seu rigor a l’hora de traçar l’orígen dels productes sumat a la seva amabilitat i simpatia fan que a cada botiga que visitem ens rebin amb els braços oberts. Mitjançant anècdotes i històries ens fa saber, per exemple, que si el cacau de la nostra xocolata ve de Ghana o Costa Marfil, ens hem d’assegurar que tingui el segell de comerç just, ja que hi ha una gran quantitat de nenes i nens esclaus en aquests països.

El proper 14 de Juliol a la tarda, la Ivana torna a oferir una aventura pels cosmètics, la roba, els dolços i el cafè, no només explicant-nos la teoria sinó també fent degustacions, micro-tallers i mostres dins el mateix recorregut. Podeu apuntar-vos a meetup: FLOR meetup o via el formulari web. En aquesta ocasió és a un preu especial de 43€ per l’activitat d’unes 5 hores, 3 degustacions, 2 petits tallers i visita a 8 botigues. En altres ocasions, es fan tallers més curts o específics i fins i tot se’n poden fer a mida (aquí).

Si conceptes com comerç just, consum de proximitat, minimalisme, residu zero o emprenedoria social et criden l’atenció i són importants per a tu, els tours de FLOR t’encantaran. I si tens un paladar molt gourmet per la xocolata o vols descobrir el cafè de debò, encara més!

Podeu trobar més informació a Facebook -> FLOR – Consumo Ético i a la seva

pàgina web -> FLOR – Tour Ético.