Internet és ple de vídeos que ensenyen com fer màgia. D’una llavor d’alvocat que t’has cruspit per esmorzar en pot sortir un arbre que et donarà alvocats per la resta de la teva vida. D’un gra d’all obtindràs alls per a cada dia, i si poses en aigua un bon tronxo d’api en tindràs per fer caldo tot l’hivern.

Per apassionant que soni, una llavor d’alvocat pot trigar anys i panys a créixer, i quan ho faci no sempre tindràs la sort que et doni bons alvocats. Nosaltres hem posat en aigua un tronxo d’api i tot i que li creixen brots ben macos mai ens ha acabat de créixer. Però fa poc vam fer l’experiment del tomàqueti ens sembla molt divertit de fer, especialment amb canalla.

1- Quan tinguis un tomàquet massa madur, talla’l a rodanxes de mig cm. aproximadament.

2- Posa un bon substrat amb compost en un test i col·loca les rodanxes a sobre. Hem fet servir el compost que es fa a l’Aula Ambiental Sagrada Família, on portem les nostres restes orgàniques. Quan el compost està llest, es reparteix entre els que hi han col·laborat, i és obert a tothom.

3- Cobreix-les amb una mica més de terra, sense premsar-la.

4- Rega-ho bé i posa-ho en un lloc on toqui el sol.

5- Al cap d’una setmana aprox. començaran a brotar. Sembla ser que quan els brots comencen a créixer, s’han de seleccionar els més forts i trasplantar-los (en un test mitjà no hi hauria d’haver més d’una planta, però quan plantem el tomàquet si broten totes n’hi hauran un munt!)

6- Tingue’n bona cura… i a veure què passa!

Les nostres han brotat i creixen ben eixerides. També pot passar que el tomàquet sigui estèril i no creixi… Es tracta d’anar provant! I així conèixer millor els tomàquets que mengem 🙂