Si ens pregunten quin és el nostre festival preferit, no dubtem: Rototom Sunsplash. No som molt de festivals però aquest ens té el cor robat. Un espai prou gran per a que fins i tot quan és l’hora del concert més important de la nit, et pots moure amunt i avall sense aglomeracions. Amb fonts d’aigua filtrada i fresca pertot arreu, cada cop més opcions de menjar vegà i la mirada posada en la sostenibilitat.

Fa temps que pensavem que els nostres tallers podien encaixar en un lloc així i aquest any ens vam decidir a posar-nos-hi en contacte. I ha resultat una molt bona col·laboració!

Hem estat cinc dies al festival, i hem fet una xerrada sobre com viure sense plàstic, conjuntament amb José Vicente de Kaicron. També un taller per a nens i nenes de joguines amb materials aprofitats. I una xerrada sobre el zero waste i l’arribada de nadons a la família.

S’ha de dir que en aquest entorn no ha existit gaire la sensació de treballar. Assegudes en taules de colors sota uns pins, o en un domo.  Tothom assegut en cercle a terra damunt la gespa, sense sabates i damunt llençols estampats… Així podriem treballar-hi tots els dies de l’any.

Aquest any, ha estat l’edició Stand Up For Earth, i encara s’ha anat més enllà. Les ampolles de plàstic han estat absents del festival, s’ha introduït el sistema de pagament amb polsera, i els utensilis de tots els punts de venda de menjar eren compostables. Greenpeace, Extinction Rebellion i moltes altres entitats que treballem per a difondre una manera de viure més sostenible hem estat allà. I també Preciós Plàstic València! Haviem vist anteriorment aquestes màquines, però és el primer cop que les veiem en funcionament, i que les hem pogut provar.

    

Diferents artistes han passat uns quants dies pintant les seves obres en uns panells de fusta, i t’hi podies apropar i xerrar mentre treballaven. Una batucada cada vespre encenia els ànims entre concert i concert. Les ja làssiques hamaques que et proporcionen un deliciós descans quan les forces defalleixen. Un munt de racons per asseure’s i fer petar la xerrada. El corner de malabars, on pots fer servir diàbolos, maces i xanques. El racó dels petits i petites, Magicomundo, amb colors, pintures, i un munt de materials per a distreure’s…


I aquest any al càmping hi hem trobat fins i tot un espai d’intercanvi d’objectes. Uns tomàquets que sobren de fer el dinar, un xampú que no et vols endur o fins i llençols o braçalets, hi hem vist.

Siguis o no súper fan del Reggae i el Dubstep, et recomanem que si tens l’oportunitat hi vagis. És molt més que un festival, és una reunió de gent de tot tipus amb bona energia i ganes de compartir.

Nosaltres esperem tornar-hi l’any vinent!