Fa unes setmanes vam compartir amb vosaltres el contingut del pot de vidre amb els residus que haviem generat el mes d’abril. Teniem dubtes sobre alguns materials, i hem contactat amb l’Ajuntament, Ecoembes, AMB i altres persones del sector per intentar averiguar-ho. Les respostes no sempre han estat del tot iguals, però les conclusions que n’hem extret són:

Les restes de cautxú i goma es queden al pot; no es reciclen a petita escala. Les gomes elàstiques, igual.

Teniem dubtes amb el paper tèrmic (el dels tiquets de compra), però tothom ens ha dit que és reciclable. També ho són targetes de metro amb la banda magnètica i en general qualsevol altre tipus de paper.

Per als taps de brics i ampolles de plàstic sembla ser que el millor és dur-lo a una recollida de les que s’organitzen tipus “taps solidaris”.

Els plàstics… ai els plàstics! Aquí sí que hi ha un gran dilema. El plàstic tipus film, vingui o no d’un envàs, en teoria és reciclable, i hauria d’anar al contenidor groc. Però resulta ser que molts plàstics fins que es fan servir per alimentació son el que s’anomena “multicapa” i encara no es disposa de la tecnologia necessària per a separar-lo correctament i poder-lo reciclar. Per tant, tècnicament acabarà sent rebuig.

Desconeixiem que la roba es recicla. De fet, els contenidors de recollida de roba generalment accepten també retalls i roba feta malbé que se separa de la que es reutilitza i s’envia a reciclar.

Els fils de niló són rebuig, però els taps d’ampolla de cervesa, dels que també dubtàvem, es reciclen com a fèrric i van al contenidor groc.

Aviat us compartirem els residus del mes de maig. Fins aleshores… seguim investigant!