Amb el fred, la pluja i els dies més curts, és temptador agafar la manta i arraulir-se al sofà amb l’escalforeta de casa. Però el mes de novembre porta un munt d’esdeveniments interessants al torn dels residus i el malbaratament. Hem fet un resum i repàs general per que no us en perdeu cap… I esperem veure-us per allà! 🙂

Del 2 al 9 de novembre és la 25a edició del FICMA (Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient). Aquest any ofereix una cartellera molt ambiciosa i compta amb la participació de molts dels directors, així que segur que hi haurà debats i intervencions potents.

Nosaltres ja hem vist “Chamán” i “Love and bananas”. “Albatross” també formava part del festival i té molt bona pinta, doneu-hi un cop d’ull! https://www.albatrossthefilm.com/watch-albatross/

El 10 de novembre l’espai de coworking Poc a Poc acull el Festival Zero Waste. Hi haurà tallers, conferències i xerrades sobre el tema des de diverses perspectives.

El mateix dia, a les dotze del migdia, és també la Marxa pel Clima, acció en el marc de la trobada internacional de ciutats pel clima (c40). El punt de sortida és Arc de Triomf i per més info i inscripcions podeu mirar a la pàgina que han creat per a la ocasió.

Aquest mes també és la EWWR (European Week of Waste Reduction), del 17 al 25 de novembre, amb un munt d’iniciatives aquest any centrades en la prevenció de residus perillosos.

El 20 de novembre sí que us l’heu d’apuntar bé a l’agenda. Juntament amb l’Aula Ambiental Sagrada Família hem organitzat la primera gimcana zero waste. L’activitat és diu “On vas amb tant d’envàs?”, és a les 18:30 i us hi podeu apuntar aquí: http://aulambiental.org/inscripcions-tardor-2018/ (feu clic al desplegable del nom de l’activitat i hi trobareu el taller a la llista).

Voleu saber un secret? Hi haurà un kit residu zero molt complet que se sortejarà entre les persones que assisteixin! Recordeu que és gratuït però heu de reservar la vostra plaça perquè per temes logístics són molt limitades.

I com sempre, tenim també una proposta gastronòmica: el 24 de novembre és la jornada #ZeroFoodWasteBcn. Es tracta d’un dinar d’aprofitament per 1000 persones organitzat per la PAA (Plataforma Aprofitem els Aliments) a La Pionera. Aquí us en deixem el teaser.

Encara us podeu apuntar com a persones voluntàries o assistir com a comensals. Nosaltres hi serem fent alguns tallers. Sobre què? veniu i podreu participar-hi!

Esperem que us sigui útil aquesta mini agenda zero waste. Deixem la mandra a un costat, aixequem-nos del sofà i aprofitem-ho al màxim!