Fa unes setmanes part de l’equip de Zero Waste BCN va visitar l’espai d’Intercanviat dins del local de Millor que Nou. És una iniciativa d’AMB d’assesorament que fomenta l’ús i la reparació d’objectes per a allargar la seva vida útil. A més, ofereixen nombrosos tallers en diferents matèries, així com xerrades i suport a individus i grups.

Dins del seu espai al carrer Sepúlveda existeix el servei d’Intercanviat. Intercanviat és l’espai permanent d’intercanvi d’objectes, i permet a les persones usuàries portar coses en bon estat que ja no els fan falta. A canvi, es poden endur qualsevol cosa dins de l’espai que necessitin. Aquest espai permet donar una segona vida a objectes sense ús. D’aquesta manera, evitant la compra o consum de nous productes que acabaran esdevenint residus durant la seva vida útil. Seguint unes senzilles normes de funcionament, qualsevol persona pot portar objectes de qualsevol tipus i donar una nova vida a allò que no utilitza.

    

La nostra companya Clàudia va aprofitar la ocasió per portar carmanyoles de menjar que no utilitzava. Un cop va aconseguir la seva graella del servei d’Intercanviat per les carmanyoles depositades, va donar una volta per l’espai.

El projecte “Millor que nou, Intercanviat” (el nom complet) sorgeix conjuntament amb el Reparat Millor Que Nou i el Millor Que Nou, 100% vell, tots ells englobats dins el servei del Millor Que Nou. L’origen d’aquestes iniciatives sorgeix a l’observar des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que a moltes deixalleries i punts verds es trobaven objectes en bon estat. Objectes que, amb una petita reparació, podien perfectament tornar al cicle de vida útil i beneficiar als ciutadans. 

En aquest sentit, el benefici de la ciutadania és múltiple: pot desfer-se d’objectes que ja no necessita, sabent que aquests seran reaprofitats per altres persones. I a més, pot realitzar intercanvis per objectes que pugui requerir i se li facilita el consum de productes de segona mà.

L’horari de l’espai Intercanvi de dilluns a divendres de 17 h a 20 h i dissabtes de 10:30 h a 14 h. No t’ho pensis i ves a donar-li un cop d’ull! I si tens qualsevol pregunta sobre el recinte o el seu funcionament, no dubtis en preguntar a qualsevol tècnic/a de la sala.

I recorda que Zero Waste Bcn col·labora amb Millor Que Nou i fem tallers tant en el seu espai de Sepúlveda com en el programa itinerant. Pots consultar els tallers aquí.