Gràcies a la col·laboració amb el Centre Cívic Vil·la Urània ja hem fet vídeos sobre com elaborar xucrut, com fer exfoliant per al cos, desodorant saludable, pasta de dents i bàlsam labial. Però no hem tingut massa en compte la pell de les mans, que en el context actual tenim una mica maltractades, rentant-nos moltes vegades al dia les mans amb aigua i sabó i amb gels hidroalcohòlics. Són mesures necessàries per a reduir el risc de contagis, però ja que no podem evitar aquests nou hàbits, podem mirar d’incorporar-ne de nous per a compensar-ho.

En aquest vídeo veurem com fer un exfoliant per les mans (de base semblant al que vam fer per al cos fa unes setmanes) i una barreja hidratant líquida (oli amb mantega) que ens ajudarà a hidratar i humectar la pell de les mans. Però si no tens mantega de cacau no pateixis! Pots fer-ho igual amb qualsevol altra mantega vegetal o només amb olis. La clau per a que sigui una recepta ben efectiva? La hidratació prèvia amb aigua! Fes-hi un cop d’ull i si ho proves, explica’ns què tal 🙂

Vols saber per què sempre especifiquem que és exfoliant “per al cos”, “per a les mans”…? L’explicació ve dels olis que hi fem servir. L’oli de coco és adequat per a la pell del cos, però no gaire per a la pell de la cara, ja que a molta gent li pot produir obstrucció dels porus i formació de granets. Alhora, l’oli de ricí ens pot ressecar una mica massa la pell de la cara (sí, encara que sigui un oli!). Si voleu un exfoliant multiús, el podeu fer amb oli de càrtam, de cànem, gira-sol, argan, de llavor de raïm o fins i tot, mantega de karité barrejada amb algun altre oli per a que quedi més lleugera i líquida. En general, la majoria de pells toleren aquests olis a nivell de comedogeneitat (la tendència a obstruir els porus).