Recordeu que fa un parell de mesos vam compartir-vos uns vídeos amb unes receptes de cosmètica natural per a dur a terme durant el confinament? Quan no podiem sortir ni a les botigues i estavem totes tancades a casa, us proposavem un exfoliant corporal i un desodorant fets amb ingredients de rebost.

Les coses han canviat una miqueta, i ara que ens podem desplaçar una mica més, tornem a col·laborar amb el Centre Cívic Vil·la Urània, aquesta vegada per portar-vos una recepta de pasta de dents i un bàlsam per als llavis perfecte per quan hi ha canvis de temps.

A continuació podeu veure el vídeo de la nova càpsula amb aquestes dues receptes:

Pel que fa als utensilis, en el cas de la pasta de dents només us caldrà un bol petit on remenar-ho tot i un potet on guardar-hi el producte una vegada estigui llest. Els ingredients per al bàlsam els haurem d’escalfar per fondre’ls així que necessitarem un recipient apte per escalfar al bany maria o per al microones (i unes manoples o drap gruixut per no cremar-nos!).

Ingredients per a fer la pasta de dents:

– Oli de coco
– Argila
– Oli essencial de menta i de clau
– Aigua

Ingredients per a fer el bàlsam:

– Mantega de cacau
– Oli d’albercoc (o d’oliva, ametlla, avellanes…)
– Cera de candelilla
– Oli essencial (opcional)

Observacions:
  • Assegureu-vos que els olis essencials i l’argila són de grau comestible. Tots els productes que ens apliquem als llavis i a les dents haurien de ser-ho.
  • Si voleu fer servir la pasta de dents de manera habitual, recomanem consultar amb la vostra persona de referència per a la salut i la higiene bucal, igual que hauriem de fer amb qualsevol recepta de cosmètica natural.
  • Compte a l’hora de manipular la barreja fosa del bàlsam, crema molt!

Agraïm a la Júlia del Banc Expropiat de Gràcia la cessió de la recepta del bàlsam labial que hem adaptat per aquesta càpsula.

Fins aviat!