Avui farem xucrut!

Aquests dies de confinament ens porten a aprofitar millor les coses que tenim per casa. Quan no podem sortir cada dia al carrer, mirem més el que llencem, i tenim més cura de que no se’ns faci res malbé.

En col·laboració amb el Centre Cívic Vil·la Urània hem fet aquest vídeo per ensenyar-vos a fer xucrut. La base és col (d’olla, valència -el “repollo”-, lombarda…) i després podem afegir-hi qualsevol cosa que tinguem abandonada per casa: des de pastanaga fins a poma passant pel tronc del bròquil o una mica de gingebre. També podem experimentar amb espècies com el pebre i altres espècies.

El xucrut és col fermentada. Afegint sal a la col tallada ben fina, i després de donar-li un bon massatge, treu els sucs de la pròpia verdura i ho envasem en un pot. Fermentarà amb aquesta mena de salmorra i el resultat estarà ple de probiòtics, amb un gust deliciós que combina perfectament amb sopes, amanides, entrepans i altres plats.

A més, quan fermentem la col redueix el seu volum en gran mesura, el que pot ser bastant pràctic durant el confinament! (i sempre)

Per fer la recepta, que podem tenir llesta en menys de 30 minuts, necessitareu:

Ingredients:
– Col (n’haurem de saber el pes aproximat)
– Sal
– Aigua

Utensilis:
– Ganivet i taula de tallar
– Un pot de vidre amb tapa
– Culleres mesuradores o una cullera sopera
– Un bol gran de vidre o plàstic

Si teniu dubtes sobre el procés després de veure el vídeo, feu-nos-ho saber!

Podeu consultar també el vídeo que hem fet de cosmètica natural.

Fins aviat!