Aquests dies, en que costa més aconseguir els productes que necessitem i tenim més temps, és el moment perfecte per posar-nos a fer experiments zero waste. Avui, us proposem un tastet de cosmètica natural.

Els productes convencionals de cosmètica sovint contenen ingredients tòxics que contaminen el medi ambient i perjudiquen la nostra salut. A més, moltes vegades vénen sobreenvasats (especialment amb plàstic), contribuint a la generació de residus. En canvi, la cosmètica natural casolana és una manera més sostenible,  saludable i fins i tot més econòmica de tenir cura del nostre cos.

En col·laboració amb el Centre Cívic Vil·la Urània, hem fet aquesta cápsula per compartir dues receptes de cosmètica molt bàsiques: exfoliant corporal i desodorant en crema. Tot això fent servir ingredients bàsics que gairebé sempre tenim al rebost de casa, com el sucre, el bicarbonat, el midó de blat de moro o el cacau.

Pel que fa a l’ús dels dos productes, l’exfoliant corporal es posa un cop estem a la dutxa fent un massatge lleuger a tot el cos i després s’aclareix amb aigua. No cal fer-lo servir més d’un cop a la setmana. D’altra banda el desodorant en crema es posa agafant una petita part amb el dit i passant-lo per l’aixella.

Per fer les dues receptes, que podem tenir llestes en 20 minuts, necessitareu:

Ingredients per a fer el exfoliant:

– Oli de coco
– Sucre
– Marro de cafè
– Cacau en pols
– Canyella, vainilla o una altre espècie de perfum llaminer
– Suc de taronja (o d’un altre cítric)

Ingredients per a fer el desodorant:

– Bicarbonat de sodi
– Oli de coco
– Midó de blat de moro (maicena)

Utensilis:

– Ganivet i taula de tallar
– Dos recipients amb tapa (poden ser pots de vidre o recipients reutilitzats de productes de cosmètica)
– Culleres mesuradores o una cullera sopera i una cullereta
– Un parell de bols de mida mitjana
– Un pal de fusta per a remenar

Fins aviat!