El segon cap de setmana d’Abril, la Clàudia (companya de Zero Waste BCN) va co-organitzar un esdeveniment d’intercanvi de roba amb un toc cafeter al barri de Gràcia: Coffee and Slow Fashion.

A través d’una col·laboració amb Slomov, una cafeteria d’especialitat al carrer Luís Antúnez, la Clàudia i l’Aïda Massana van organitzar el seu primer esdeveniment d’intercanvi de roba. El funcionament era senzill: La gent arribava amb les seves bosses de roba, deixava aquelles peces que no necessitava, i si volia, se n’emportava d’altres. Les peces que no es van intercanviar van ser donades a la Fundació Maria Raventós, una associació que acull dones i criatures en risc d’exclusió social. Podeu trobar més informació sobre la Fundació a la seva web.

Coffee & Slow Fashion, que a més del nom de l’esdeveniment és també el nom del projecte conjunt, promou el consum responsable de roba, el trencament amb el “fast fashion” i la sostenibilitat en el món de la moda. A més, compta amb un lligam molt especial que comparteixen les seves dues fundadores: El café d’especialitat. “Volíem celebrar el primer intercanvi en un lloc acollidor, on la gent se sentís còmoda i on poguessin passar la tarda mentre gaudien d’una bona tassa de cafè” – explica la Clàudia. “Al organitzar un esdeveniment així en un espai normalment freqüentat per gent jove, pretenem que el missatge arribi als grans consumidors de “fast fashion” en aquesta societat”.

Tant l’Aïda com la Clàudia tenen clar que hi haurà una segona edició de Coffee & Slow Fashion. “Segurament ja cap a l’Agost/Setembre, però no volem adelantar res!” ens comenta l’Aïda. Si els voleu seguir la pista, les podeu seguir a través del seu compte d’Instagram. Allà, podreu trobar contingut sobre hàbits de moda sostenibles, idees i molt més. I si voleu veure el muntatge en vídeo de l’últim esdeveniment d’intercanvi, el podeu trobar aquí.