Després d’un estiu carregat de tallers i unes mini vacances ben merescudes per fi tenim temps de presentar-vos el nostre projecte en paral•lel: les bosses de The Vandalettes.

Sembla que les bosses de tela són el must de qualsevol zero-waster, però les que teníem a casa ens acabaven semblant avorrides i sempre dels mateixos colors. Per això ens vam arremangar, vam aconseguir-ne unes fetes de manera ètica i sense tòxics, i vam sortir al carrer.

Les estampem utilitzant el mobiliari urbà, fent servir dissenys que trepitges a diari, però no els veus. Tapes de clavegueram o del cablejat d’electricitat poden tenir patrons molt diferents, des d’una mandarina fins un sistema solar.

Ens agrada reconèixer que som imperfectes, igual que la fruita i la verdura que recuperem i mengem a diari. Les bosses no podrien ser menys; en estar estampades d’una en una i entintades cada vegada de manera individual. Així, mai seran dues iguals, encara que vinguin del mateix patró.

És com dur una peça de Barcelona amb tu mentre vas a comprar al mercat, portes els llibres a la biblioteca o te l’endús de festival. I per a aquelles i aquells que sempre guarden les sabates o la roba bruta en una bossa de plàstic quan viatgen, també és una alternativa sostenible! (Encara que són tan boniques que la voldreu portar a la vista).

Pensant en aquest post, vam fer una sessió de fotos una mica improvisada i vam coincidir amb una sessió de _balansi_. És un projecte nou de @cancoxo, una sèrie d’il•lustracions originals geomètriques que suggereixen mil figures diferents, com si contempléssim els núvols.

I si us sona el nom de @cancoxo, serà perquè en parlàvem fa uns mesos, quan ens va fer el #zerohero i la felicitació de Nadal. Ara ha tornat a Zero Waste Bcn i ens il•lustrarà la newsletter mensual (a la que us podeu inscriure escrivint el vostre correu al menú de l’esquerra).

             

A les fotos podeu veure un dels nostres best-seller, la “TRANVIAS”. En queden poques a la ciutat, costen de trobar, i algunes estan trencades… Però hi ha més: The Vandalettes #ontheroad. Quan viatgem, a prop o lluny, no podem evitar explorar els relleus urbans dels llocs que visitem. Ara mateix tenim bosses de Bilbao, Eibar, Gósol, Sabadell, Beirut, Santander i Tànger.

Si no ets molt de bosses però vols col•laborar amb nosaltres per a que puguem seguir treballant per al residu zero i contra el malbaratament, oferint xerrades i tallers, la bona notícia és que hem acabat de fer les proves pilot de samarretes, i aviat les podràs aconseguir.

D’aquí unes setmanes serem a Egipte i afegirem encara més dissenys únics. I si vols saber-ne més, ens pots trobar a Instagram (@thevandalettes) o preguntar-nos qualsevol cosa per correu.