twitter facebook instagram

Catàleg de cicles, monogràfics i conferències:

 

Tallers de diverses sessions (la majoria poden funcionar de manera individual com a monogràfic):

1). 1001 USOS DE… – Hem escollit alguns ingredient que és fàcil que tinguem per casa i n’expliquem desenes d’utilitats, incloent receptes de cuina i de cosmètica. És un cicle de cinc sessions i se centren en: a). Llenties, b). Bicarbonat; c). Oli de coco; d). Midó de blat de moro (Maicena); e). Plàtan.

2). MALBARATAMENT ALIMENTARI – Consta de tres sessions: a). Xerrada + debat sobre el malbaratament (sala); b). Croquetes universals d’aprofitament (cuina); c). Aprofitament extrem (vinagres i parts que solem descartar) (cuina).

3). CUINA SALUDABLE RESIDU ZERO – Ensenyarem com preparar receptes saludables generant el mínim de residus, i de pas aprendrem moltes receptes veganes i d’aprofitament. Es plantegen cinc sessions: a). “Llets” vegetals; b). Hamburgueses veganes; c). Seitan; d). Barretes energètiques; e). Llaminadures saludables (gominoles de fruita i “Nutella” vegana). També hi ha el cicle de continuació, de vuit sessions, amb la mateixa metodologia però contingut diferent.

5). CICLE FAMILIAR – Adaptem i creem diferents tallers al públic de les famílies, en companyia dels i les més petites de la casa. Consta de tres mòduls: a). Croquetes universals (cuina); b). Upcycling familiar (bosses i davantals fets amb samarretes velles); c). Barretes i trufes energètiques (cuina).

Monogràfics/càpsules:

6). COSMÈTICA NATURAL – Farem una introducció a la cosmètica natural i en prepararem diverses receptes. Es tracta d’un monogràfic/càpsula, d’una sola sessió, i consta dels següents productes: exfoliant de llavis, desodorant i xampú en pols. També fem cicles més complerts de cosmètica natural, d’entre tres i sis sessions.

7). UPCYCLING – Ens conscienciarem davant la tendència global de la fast fashion i hi buscarem alternatives. Es tracta d’un monogràfic/càpsula d’una sola sessió, dins la qual trobem la part teòrica (xerrada i debat) i la part pràctica (farem fregalls amb mitjons vells i bosses amb samarretes).

8). BEGUDES VEGETALS – Aprendrem a fer begudes vegetals saludables i senzilles adaptades a l ‘època de l’any en que ens trobem. Es tracta d’un monogràfic/càpsula, d’una o dues sessions, i s’hi elaboren diferents tipus de begudes que es personalitzen segons les preferències de cadascú i es degusten in-situ.

Conferències:

–               CONFERÈNCIA INTRODUCCIÓ AL ZERO WASTE / RESIDU ZERO I MALBARATAMENT ZERO: conferència d’una hora i mitja on introduïm el concepte “zero waste” i expliquem el per què d’aquest moviment, les seves bases i la seva presència a la nostra ciutat.

–               CONFERÈNCIA COSMÈTICA NATURAL: conferència d’una hora i mitja en que s’expliquen els principals riscs i efectes perjudicials en els animals, medi ambient i nosaltres mateixos d’alguns ingredients de la cosmètica tradicional, alternatives i petita demostració d’elaboració d’un producte senzill.

–               CONFERÈNCIA FOOD WASTE AMB SHOWCOOKING: conferència d’una hora i mitja sobre el malbaratament alimentari: causes, efectes i alternatives; amb showcooking de receptes d’aprofitament extrem.

–                CONFERÈNCIA MENSTRUACIÓ SOSTENIBLE I SALUDABLE: És una conferència d’una hora i mitja on parlarem d’una banda de les alternatives sostenibles als productes d’higiene femenina tradicionals, parlant de l’impacte al medi ambient i a la salut. D’altra banda, tractarem també la menstruació conscient, i donarem alguns consells sobre com apropar-se al cicle de la dona, a part de desmuntar tabús i estereotips que encara arrossega la societat actual.

A part d’això, també mantenim el curs complet de 10 sessions ESTIL DE VIDA RESIDU ZERO, que són deu classes d’hora o hora i mitja on fem un recorregut per tots els entorns bàsics de la vida on podem aplicar la filosofia del residu zero i reducció del malbaratament. Pot tenir continuitat, amb els mateixos i les mateixes alumnes, variant el contingut d’un trimestre al següent, sempre organitzat per temàtiques/àmbits de la vida quotidiana.

Fem xerrades a empreses, coworkings i escoles, adaptant el contingut a les necessitats de cada col·lectiu o espai.

I tenim tallers amb continguts especials (tant familiars com per adults) per a dates assenyalades com Nadal, Sant Jordi o l’estiu.

Per a més informació: tallers@zerowastebcn.com