twitter facebook instagram

reWINE, iniciativa per la reutilització d’ampolles de vi

Avui en dia, la societat més preparada que mai per impulsar iniciatives sostenibles. ReWINE proposa “tornar al passat”, als envasos retornables, amb la intenció de començar a veure els residus com a recurs.

Actualment el 81% dels envasos de begudes són d’un sol ús, i el 19% que és reutilitzable el trobem només a hostaleria. Es generen 147.000 tones d’ampolles de vi a Catalunya i gairebé la meitat no es reciclen. De tota manera, aquesta no hauria de ser la solució, ja que per a reciclar el vidre es generen importants emissions de CO2. Per ara, les ampolles de vi no es reutilitzen en cap canal, i és el que ReWINE pretén resoldre.

ReWINE és un projecte de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya, el Parc de Recerca UAB i Rezero, entre d’altres socis. Vol demostrar la viabilitat tècnica, ambiental, social i econòmica d’un sistema de reutilització d’ampolles de vidre a Catalunya, per a després poder-ho estendre pel sud d’Europa.

La prova pilot, que s’iniciarà a finals de 2017 i finalitzarà a finals del 2019, té previst recuperar 100.000 ampolles de vi i estalviar 45 tones de vidre i 30 tones de CO2, a més de 87,95m3 d’aigua anuals. El projecte està centrat en vins de gamma mitjana i baixa, i està contemplat un sistema incentius per a promoure el retorn dels envasos

Un cop estudiada la viabilitat del projecte, es comença a preparar la prova pilot, que s’engegarà d’aquí uns mesos. Per exemple, ja s’han fet proves d’etiquetes hidrosolubles per facilitar la reutilització, i ja s’han trobat solucions que compleixen 100% els requeriments de productors i consumidors.

Si voleu seguir-los la pista, podeu consultar el seu web www.rewine.cat.

 

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *